همانطور که قبلا ذکر کردیم، در گیاه شناسی از تعداد لپه ها برای طبقه بندی بهتر گیاهان استفاده می شود.
بیایید ببینیم هر کدام بر اساس تعداد لپه ریز ایرانی که دارند چه ویژگی هایی دارند:
تک لپه ای
آنها شامل گیاهان آنژیوسپرم هستند که با داشتن یک لپه در دانه مشخص می شوند.
جوانه زنی آن به جای دو برگ تنها یک برگ اولیه دارد.
این گیاهان رشد ثانویه واقعی ندارند، بنابراین تنه واقعی ندارند.
آنها همچنین بافت گیاهی متشکل از سلول های جنینی ندارند.
این نوع گیاهان قادر به تولید چوب نیستند و قد آنها با بزرگ شدن میانگره ها با رشد گیاه افزایش می یابد.
نمونه بارز گیاهان تک لپه یک کیلویی، علف هایی هستند که در آنها بیشتر غلات مانند گندم، ذرت یا نیشکر را می یابیم.
نیلوفرها، نخل ها، جونکیل، لاله ها، پیازها یا ارکیده ها نیز گیاهان تک لپه ای هستند.
دو لپه
آنها کسانی هستند که دو لپه در دانه خود دارند.
آنها رایج ترین گروه هستند و هنگام جوانه زنی دو برگ اولیه تولید می شود که به عنوان غذا برای نهال جدید عمل می کند.
برگ های گیاهان دو لپه ایرانی بسته به عوامل متعددی می توانند اشکال مختلفی داشته باشند.
شکل قلب، روبان، مرکب و غیره وجود دارد.
آنها همچنین می توانند لبه های دندانه دار یا ساده داشته باشند.
شاخه های این گیاهان از حلقه های یک ساله تشکیل شده و از آوند چوبی و آبکش که بافت های رسانای شیره هستند تشکیل شده است. علاوه بر این، آنها قادر به تشکیل چوب یا هیزم هستند.
در گروه گیاهان دو لپه باقالا زرد گل سرخ، حبوبات و روتاسه وجود دارد.
به عنوان گونه، ما تنباکو، لوبیا، سویا، نخود، نخود، دیزی، آفتابگردان، قهوه، خرنوب، گل رز، آووکادو یا گیلاس داریم.
- منابع:
- تبلیغات: